Arm and head moving but NO laser beam

In the middle of a print, I walked past my Glowforge and noticed it was moving without a laser beam!

It started printing fine in the beginning and then the laser just stopped working. I cancelled the print, turned it off, unplugged it, and wiped the lens and mirrors. Still have the same issue. The bed image camera works fine and the machine starts up and moves as if it’s working but no laser beam at all.

For context, I was using Proofgrade medium cherry wood. The machine I have is the Glowforge Pro warranty replacement Glowforge sent me after my first one completely stopped turning on within a few months of receiving it. I’ve had this warranty replacement for a little over 2 years now. With a track record of Glowforge laser machines breaking down in such a short amount of time, I think I will be moving on from Glowforge to a competitor or just retiring my side business altogether.

Very upset and frustrated because I have customer orders to fulfill.

Welcome to the forum.

This community is not monitored by Glowforge support personnel, and consists of Glowforge owners. I assume that you have opened a support ticket or called Glowforge support regarding this issue. There is now a private company offering repairs which you might wish to contact. Their contact information can be viewed in the latest announcement from the Glowforge CEO under the Announcement category of this forum.

4 Likes

Thank you for the info. I didn’t know there was a 3rd party company offering repairs — will look into it.
I did open a support ticket with Glowforge and am waiting on their response. I’ve already provided photos they normally ask for when there is an issue (pins, underneath laser head, etc) to hopefully get a quicker response since I’ve been through this process with my first Glowforge.

3 Likes

Hi @hannahkim710. I was able to find the support ticket created and reached out to them to help you get this resolved as quickly as possible. In the meantime, it will help to confirm the steps and requests from the page below have been run through, including the test print.

I saw you included photos and a video in the email tickets created, but I wanted to provide the link above to help with the troubleshooting and resolution process. Thank you!

1 Like